Επειδή ο κατηγορούμενος πρώην διευθυντής του Immofinanz Christian Thornton αρνήθηκε να καταθέσει και έδωσε λόγους υγείας.

Επειδή ο κατηγορούμενος πρώην διευθυντής του Immofinanz Christian Thornton αρνήθηκε να καταθέσει και έδωσε λόγους υγείας.

Ο Thornton είπε ακριβώς στην αρχή ότι ήταν κρύος και επιβαρύνθηκε συναισθηματικά από τη διαδικασία. Δεν θα απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη χρονολογία των ετών 2004 έως 2007. Δεν είχε καμία αντίληψη για τον Grasser και τον συν-κατηγορούμενο πρώην λόμπι Walter Meischberger κατά τη διάρκεια αυτών των ετών. Την περασμένη εβδομάδα έδωσε μια λεπτομερή απάντηση στον δικαστή Marion Hohenecker.

Η διαδικασία ρέει με μια ματιά

1η ημέρα διαπραγμάτευσης:

Ολόκληρη η επίθεση των αμυντικών

2η ημέρα διαπραγμάτευσης:

Η Δημοκρατία θέλει πίσω 9,8 εκατομμύρια ευρώ

3η ημέρα διαπραγμάτευσης:

Ισχυρισμός από τον δικηγόρο του Grasser Wess

4η ημέρα διαπραγμάτευσης:

Ο Χότσεγκερ βάζει τεράστια πίεση στον Γκρέσερ

5η ημέρα διαπραγμάτευσης:

Ο Grasser σχολιάζει τη μερική ομολογία του Hochegger

6η ημέρα διαπραγμάτευσης:

Hochegger: « Ήταν μέρος αυτού του συστήματος »

7η ημέρα διαπραγμάτευσης:

Hochegger « εικονικά τιμολόγια » « Εταιρείες γραμματοκιβωτίων »

8η ημέρα διαπραγμάτευσης: « 

Δεν θα το καταφέραμε χωρίς τον Karl-Heinz

« 9η ημέρα της ακρόασης: »

Πέτρο, το κερδίζουμε αυτό

« 10η ημέρα της ακρόασης:

Το μασονικό μονοπάτι

11η ημέρα διαπραγμάτευσης:

Η Petrikovics απαλλάσσει τον Grasser

12η ημέρα διαπραγμάτευσης:

« Μυστικός πράκτορας » Hochegger

14η ημέρα διαπραγμάτευσης:

Η Petrikovics υπερασπίζεται το απόρρητο της επιτροπής

15η ημέρα διαπραγμάτευσης: « 

Κανείς δεν ήθελε τα διαμερίσματα Carinthian

« 16η ημέρα της ακρόασης:

Starzer: « Είναι όλα ψέματα »

17η ημέρα διαπραγμάτευσης: « 

Δεν μπορείτε να το κάνετε καν στον κινηματογράφο

« 18η ημέρα διαπραγματεύσεων:

Thorntonh: « Ήμουν απλώς αγγελιοφόρος »

19η ημέρα διαπραγμάτευσης:

« Απογοητευμένος και ψέματα »

Ο εισαγγελέας Alexander Marchart προσπάθησε σήμερα να θέσει ερωτήσεις στους κατηγορούμενους. Όμως ο Thornton αρνήθηκε να καταθέσει – κάτι που του επιτρέπεται να κάνει ανά πάσα στιγμή ως κατηγορούμενος, ακόμη και χωρίς να αιτιολογήσει. Ο δικαστής Hohenecker πρότεινε ότι αντί να πει «αρνούμαι να καταθέσω», θα έπρεπε να πει «τυπική πρόταση τρία». Αυτός είναι ένας κώδικας εν εξελίξει, επειδή η «τυπική πρόταση ένα» είναι η τακτική κριτική των δικηγόρων για τη ρύθμιση της θέσης και η «τυπική πρόταση δύο» είναι η ανακοίνωση ότι ένας δικηγόρος παρακολουθεί την ακρόαση.

Ο Thornton είπε, ωστόσο, ότι θα ήθελε να απαντήσει ξανά σε ερωτήσεις αργότερα. Ως αποτέλεσμα, όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία, όπως η εισαγγελία, εκπρόσωποι ιδιωτικών κομμάτων και οι δικηγόροι υπεράσπισης των άλλων κατηγορουμένων, επιφυλάχθηκαν περαιτέρω ερωτήσεων. « Αυτό δεν είναι αίτημα », προειδοποίησε ο δικαστής. « Δεν μπορείτε να πείτε τώρα ότι διατηρείτε όλες τις ερωτήσεις σας μέχρι το τέλος της ημέρας ».reduslim αντενδείξεις

Η διαδικασία συνεχίστηκε αύριο

Μετά από συζήτηση από τη σύγκλητο της κριτικής επιτροπής, ο δικαστής ανακοίνωσε ότι η ακρόαση θα τελειώσει σήμερα. Από αύριο, Τετάρτη, οι διαδικασίες για την υπόθεση Terminal Tower Linz θα περιληφθούν ξανά, δηλαδή πέντε κατηγορούμενοι που δεν χρειάστηκαν να παρευρεθούν τις τελευταίες ημέρες θα πρέπει να επιστρέψουν. Η υπόθεση αφορά πληρωμή 200.000 ευρώ, την οποία κατήγγειλε ο εισαγγελέας για δωροδοκία του Γκρέσερ. Σε αντάλλαγμα, συμφώνησε να ενοικιάσει χρηματοδότηση στο κτίριο γραφείων του Linz.

Για αυτό, οι διαδικασίες εναντίον του πρώην αφεντικού της Immofinanz, Karl Petrikovics και του πρώην αφεντικού της Immofinanz, Thornton, θα εξαλειφθούν, πράγμα που σημαίνει ότι οι δύο δεν θα πρέπει να έρθουν τις επόμενες ημέρες.

Ο άρρωστος κατηγορούμενος Ernst Karl Plech δεν ήταν παρών σήμερα, όπως αναμενόταν, και ο Ελβετός διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων Norbert Wicki απουσίαζε επίσης. Σε αντάλλαγμα, ο πρώην δικηγόρος υπεράσπισης του Meischberger, Gerald Toifl, ήταν και πάλι παρών στη σύντομη ακρόαση.

Η ακρόαση θα συνεχιστεί αύριο, Τετάρτη, στις 9.30 π.μ.

Διαβάστε νέα για 1 μήνα τώρα δωρεάν! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα.

Περισσότερα για αυτό ▶

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at)

Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at)

8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είσαι ανύπαντρος (lustaufsleben.at)

Μπιφτέκι γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto.at)

Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (Trend.at)

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές που γελούν και νιώθουν καλά (tv-media.at)

E-Scooter στη Βιέννη: Σε σύγκριση με όλους τους παρόχους και τις τιμές 2020 (autorevue.at)

Σχόλια

κανω ΕΓΓΡΑΦΗ

Σύνδεση με Facebook

 »

Τη δεύτερη ημέρα της διαδικασίας διαφθοράς εναντίον του πρώην υπουργού Οικονομικών Karl-Heinz

Γκρίσερ

και άλλοι σήμερα, ο εισαγγελέας και ο δικηγόρος υπεράσπισης της Grasser, Manfred Ainedter, έβαλαν τα μερίδιά τους στη διαδικασία. «Τα χρήματα, η απληστία, τα μυστικά» βρίσκονταν πίσω από το σχέδιο εγκληματικότητας από τους Grasser και τους φίλους του Walter Meischberger, Peter Hochegger και Ernst Karl Plech, σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα Alexander Marchart.

Ο Ainedter, από την άλλη πλευρά, εντοπίζει το « Grimms Märchen » κατά τη διάρκεια της ένστασης του εισαγγελέα διαφθοράς. Μέσω μιας παρουσίασης Powerpoint, αυτός ή ο δεύτερος δικηγόρος της Grasser Norbert Wess θέλει να «διαλέξει τα πάντα» αύριο για πάνω από οκτώ ώρες, δηλαδή «κάθε κατηγορία μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια», όπως είπε μετά τη σημερινή δίκη.

© APA / HELMUT FOHRINGER / APA-POOL Ο εναγόμενος Karl-Heinz Grasser πριν από την έναρξη της ποινικής δίκης για ύποπτη δωροδοκία και παραβίαση της εμπιστοσύνης στην ιδιωτικοποίηση του Buwog και στον πύργο του τερματικού σταθμού Linz

Πριν από αυτό, ο Άιντερτερ τόνισε για άλλη μια φορά στην εναρκτήρια ομιλία του ότι οι ιδιωτικοποιήσεις υπό τον Γκράσερ ξεκίνησαν χωρίς εμπόδια, αλλά ο Γκρέσερ έκανε λίγο λάθος με την προσοχή του στη λεπτομέρεια σε ένα σημείο ή άλλο κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων από το δικαστικό σώμα. Υπάρχουν ακόμη μερικές δηλώσεις που πρέπει να « γίνουν πιο ακριβείς ».

21 ετήσιοι μισθοί που καταβάλλονται από εμένα

Πριν από αυτό, το εισαγγελέα είχε υποδείξει στην εναρκτήρια ομιλία του ότι τείνει να μην έχει « όπλο καπνίσματος ». « Οι μάρτυρές μας είναι περιστασιακοί », δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Alexander Marchart. Ο Grasser « εξαργύρωσε », και οι τέσσερις « ήθελαν να εξαργυρώσουν », τόνισε την Τετάρτη στο μεγάλο δικαστήριο του ποινικού δικαστηρίου της Βιέννης. Ο ίδιος ο Grasser έμεινε στο παρασκήνιο, αλλά τράβηξε τις χορδές. Θα είχε καταβάλει στον εαυτό του 21 ετήσιους μισθούς με έξοδα φορολογουμένων μέσω διαφόρων δωροδοκιών.

Ημέρα 1 της διαδικασίας ανάγνωσης

© APA / HELMUT FOHRINGER / APA-POOL Ο εναγόμενος Walter Meischberger

Και τότε ο Marchart περιέγραψε πώς πήγε η κατηγορούμενη πώληση στο Buwog σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Εκείνη την εποχή, η νομική κατάσταση όριζε ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια περαιτέρω διαδικασία υποβολής προσφορών για προσφορές που είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη. Υπήρξε μια πρώτη διαδικασία υποβολής προσφορών στην οποία η CA Immo προσέφερε περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ περισσότερο από το τελικά νικηφόρο Immofinanz. Στη συνέχεια, υπό την πίεση της Grasser, πραγματοποιήθηκε μια δεύτερη διαδικασία υποβολής προσφορών, στην οποία η Immofinanz προσέφερε ένα εκατομμύριο ακόμη. Και αυτή τη φορά δεν υπήρχε περαιτέρω γύρος διαπραγματεύσεων.

Causa Terminal Tower « δεν πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη »

Στην περίπτωση της δεύτερης κατηγορούμενης υπόθεσης, με την ενοικίαση των φορολογικών αρχών στον Terminal Tower Linz, ο Grasser έβαλε τον εαυτό του πέρα ​​από το τραπέζι – παρόλο που η ενοικίαση προτάθηκε από τους ειδικούς – έως ότου η δωροδοκία των 200.000 ευρώ έφτασε μέσω της κοινοπραξίας έργου Porr και Raiffeisen Landesbank OÖ, έτσι τον ισχυρισμό της εισαγγελικής αρχής για διαφθορά στον ισχυρισμό σήμερα. Ο Ainedter είπε ότι δεν μπορούσε να λάβει σοβαρά υπόψη την αιτία του Terminal Tower, η ενοικίαση ήταν μια «εντελώς φυσιολογική διαδικασία».

« Τα χρήματα δεν ήταν ποτέ η κινητήρια δύναμη για τον Karl-Heinz Grasser »

Και πάνω απ ‘όλα: « Τα χρήματα δεν ήταν ποτέ κινητήρια δύναμη για τον Karl-Heinz Grasser », δήλωσε ο δικηγόρος υπεράσπισης, που έκανε το δωμάτιο διαπραγματεύσεων να χαμογελά. Ο αείμνηστος κυβερνήτης της Καρινθίας Jörg Haider, κάποτε χορηγός του Grasser προτού πέσει μαζί του, το είδε διαφορετικά. Όταν ο Grasser μετακόμισε από την πολιτική στο Magna Group του Frank Stronach, ο Haider είπε τον Ιούνιο του 1998 ότι ο Grasser του είχε πει σε μια φιλική συνομιλία ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική επειδή κέρδισε διπλάσιο αριθμό με τον Frank Stronach.

Η Δημοκρατία της Αυστρίας θέλει πίσω 9,8 εκατομμύρια ευρώ

Αυτό που θα μπορούσε να περιμένει η πλειοψηφία των 14 ανδρών που κάθονταν στην αποβάθρα, εκτός από ποινή φυλάκισης, έγινε σαφές από τα ιδιωτικά κόμματα σήμερα. Μόνο η Δημοκρατία της Αυστρίας θέλει 9,8 εκατομμύρια ευρώ πίσω από τον Grasser και μερικούς άλλους κατηγορούμενους. Αυτή είναι η ζημιά που προκλήθηκε στο κράτος και στους πολίτες του από το Causen Buwog και τον Terminal Tower.

Αύριο, Πέμπτη, στις 9.30 π.μ., η διαδικασία θα συνεχιστεί με την ολοήμερη παρουσίαση Powerpoint από τον δεύτερο αμυντικό της Grasser Norbert Wess. Λαμβάνοντας υπόψη την αργή έναρξη μιας από τις μεγαλύτερες διαδικασίες διαφθοράς στη Δεύτερη Δημοκρατία, υπάρχει τώρα αυξανόμενος αριθμός φωνών που θεωρούν ότι η διάρκεια της διαδικασίας ενός έτους είναι πολύ μικρή.

Διαβάστε νέα για 1 μήνα τώρα δωρεάν! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα.

Περισσότερα για αυτό ▶

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at)

Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at)

8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είσαι ανύπαντρος (lustaufsleben.at)

Μπιφτέκι γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto.at)

Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (Trend.at)

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές που γελούν και νιώθουν καλά (tv-media.at)

E-Scooter στη Βιέννη: Σε σύγκριση με όλους τους παρόχους και τις τιμές 2020 (autorevue.at)

Σχόλια

κανω ΕΓΓΡΑΦΗ

Σύνδεση με Facebook

Ακτίνα λέιζερ Τετ. 13 Δεκεμβρίου 2017 5:43 μ.μ.

Κανω ΑΝΑΦΟΡΑ

απάντηση

www.zwei-klassen-justiz.at

Ακτίνα λέιζερ Τετ. 13 Δεκεμβρίου 2017 5:41 μ.μ.

Κανω ΑΝΑΦΟΡΑ

απάντηση

www.zwei-klassen-justiz.at

Σελίδα 1 από 1  »

Ο δικαστής Marion Hohenecker έχει την 14η ημέρα της ακρόασης

Διαδικασία διαφθοράς Buwog

ξεκίνησε όπως έληξε: Με την ανάκριση του πέμπτου κατηγορούμενου, του πρώην αφεντικού της Immofinanz Karl Petrikovics. Διαμαρτυρήθηκε ότι έκανε τα πάντα σωστά

Η λεπτομερής και σχολαστική ανάκριση του πρώην αφεντικού της Immofinanz Karl Petrikovics έληξε την Πέμπτη το απόγευμα. Για συνολικά τρεισήμισι μέρες, ο πέμπτος κατηγορούμενος στη διαδικασία διαφθοράς που αφορούσε την ιδιωτικοποίηση των ομοσπονδιακών διαμερισμάτων τέθηκε στο μπερδεμένο. Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που ανακρίθηκε από τον δικαστή Marion Hohenecker. Ο γύρος των αμυντικών ήταν σχετικά μικρός.

Η ανάκριση της Petrikovics ξεκίνησε το απόγευμα της ενδέκατης ημέρας της δίκης και τελείωσε το αργά το απόγευμα της σημερινής 14ης ημέρας της δίκης. Ο πρώην ανώτερος διευθυντής εκτίει επί του παρόντος ποινή φυλάκισης σε άλλη αιτία απιστίας. Παρ ‘όλα αυτά, προφανώς δεν έχει χάσει καμία αυτοπεποίθησή του, μερικές φορές ήταν εκπαιδευτικός και δεν κράτησε τις εξειδικευμένες γνώσεις του για τη βιομηχανία ακινήτων πίσω από τα παρασκήνια. Τονίζει επανειλημμένα ότι ο Immofinanz είχε κάνει τόσο καλή επιχείρηση στην ιδιωτικοποίηση των ομοσπονδιακών διαμερισμάτων – χάρη στην προοπτική του – και ότι οι εταιρείες είχαν αυξηθεί μαζικά. Οι πωλήσεις διαμερισμάτων και οι πιο ακριβές νέες ενοικιάσεις έχουν επίσης συμβάλει.

Αρκετά κανονική συμβουλευτική επιχείρηση

Η ανάθεση του εκπροσώπου πίεσης Peter Hochegger ήταν μια εντελώς φυσιολογική συμβουλευτική επιχείρηση για τον Immofinanz, οπότε η γραμμή άμυνας του. Το απόλυτο απόρρητο ήταν εν μέρει κατόπιν αιτήματος του Χότσεγκερ, αλλά και επειδή δεν ήθελε να τον «κάψει» για πιθανές μελλοντικές συμφωνίες. Η Petrikovics παραδέχεται ότι εκδόθηκαν ψεύτικα τιμολόγια από μια κυπριακή εταιρεία Hocheggers, την Astropolis, για την εξόφληση της αμοιβής εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό ήταν μόνο μέρος της μυστικότητας.

Ο Hochegger είχε παράσχει στην Petrikovics τις κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής προσφορών για τα ομοσπονδιακά διαμερίσματα. Μετά τον πρώτο γύρο προσφορών στην Petrikovics, ο Hochegger φάνηκε αν η κοινοπραξία (Immofinanz, RLB OÖ και άλλοι) θα ήταν πρόθυμη να προσφέρει ακόμη περισσότερα. Όταν συμφώνησαν να το πράξουν, έγινε ένας δεύτερος γύρος προσφορών. Η Hochegger ενημέρωσε την Petrikovics για το όριο χρηματοδότησης της ανταγωνιστικής της CA Immo – οπότε η κοινοπραξία ξεπέρασε την CA Immo κατά περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ στο δεύτερο γύρο και της ανατέθηκε το συμβόλαιο. Στη συνέχεια, το ένα τοις εκατό της τιμής αγοράς, 9,6 εκατομμύρια ευρώ, καταβλήθηκε στο Hochegger. Στην πραγματικότητα, έλαβε ακόμη και 9,9 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία οι εμπλεκόμενοι αντιπροσώπευαν προηγουμένως ως «λάθος».

Ο Petrikovics είπε σήμερα ότι δεν ήξερε τίποτα για τους συνεργάτες ή τις πηγές του Hochegger, και ποτέ δεν τον ρώτησε για αυτούς. Αντιμετωπίζοντας τους εισαγγελείς με πολλές αναφορές των μέσων ενημέρωσης στις οποίες αναφέρθηκαν η εγγύτητα και οι επιχειρηματικές σχέσεις του Χότσεγκερ με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Karl-Heinz Grasser (FPÖ / ÖVP), ο Petrikovics δήλωσε ότι δεν είχε αντιλήψεις.

Το Starzer ενοχοποιήθηκε

Ήξερε, φυσικά, ότι το « Υπουργείο Οικονομικών » ήταν υπεύθυνο για την ιδιωτικοποίηση, αλλά δεν θεωρούσε τόσο σημαντικό το ρόλο του Υπουργού Οικονομικών. Η «υψηλή γραφειοκρατία» στο υπουργείο έχει την εμπειρία και σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται στο Συμβούλιο Υπουργών, δηλαδή από ολόκληρη την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Ο ρόλος του υπουργού Οικονομικών είναι μόνο να πουλά πολιτικά τις ειδικές αποφάσεις των δημοσίων υπαλλήλων, δήλωσε ο Petrikovics.

Το πρώην αφεντικό του Immofinanz επανειλημμένα ενοχοποίησε τον συν-κατηγορούμενο πρώην Raiffeisen-OÖ-Landesbanker Georg Starzer. Ο δικηγόρος του, Oliver Plöckinger, επεσήμανε στον Petrikovics ορισμένα αντικρουόμενα γεγονότα στο ερωτηματολόγιο. Ενώ η Petrikovics δηλώνει ότι η Starzer ανέθεσε επίσης στον Hochegger, αυτό αρνείται ο Starzer. Η Petrikovics ισχυρίζεται ότι το μερίδιο της RLB Upper Austria στο τέλος Hochegger, δηλαδή το ήμισυ των 9,6 εκατομμυρίων ευρώ, τιμήθηκε όταν η RLB Upper Austria μετέφερε τις μετοχές της Villacher Wohnbaugesellschaft ESG στην Immmofinanz – την οποία αρνείται επίσης η Starzer.

Διαβάστε νέα για 1 μήνα τώρα δωρεάν! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα.

Περισσότερα για αυτό ▶

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at)

Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at)

8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είσαι ανύπαντρος (lustaufsleben.at)

Μπιφτέκι γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto.at)

Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (Trend.at)

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές που γελούν και νιώθουν καλά (tv-media.at)

E-Scooter στη Βιέννη: Σε σύγκριση με όλους τους παρόχους και τις τιμές 2020 (autorevue.at)

Σχόλια

κανω ΕΓΓΡΑΦΗ

Σύνδεση με Facebook

 »

Η έρευνα των πρώην υπαλλήλων της Immofinanz

Κρίστιαν Θόρντον

στο

Διαδικασία διαφθοράς

παρουσιάστηκε και πάλι με μεγάλη λεπτομέρεια από τον δικαστή Marion Hohenecker. Ο Κρίστιαν Θόρντον «απογοητεύτηκε, ψεύδισε και παραπλανήθηκε» από τον τότε ανώτερο και τωρινό συνυποψήφιο Karl Petrikovics.

Ο πρώην προϊστάμενος λογιστικής του Ομίλου Immofinanz και Constantia πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις του δικαστή τη δεύτερη ημέρα της διαδικασίας.

Η Petrikovics το χρησιμοποίησε ως «εργαλείο». Η Petrikovics ισχυρίζεται, για παράδειγμα, ότι αυτός – ο Thornton – είχε την ιδέα να αγοράσει τον συνεταιρισμό κτιρίων κατοικιών Villach ESG από το Raiffeisen Landesbank Oberösterreich (RLB OÖ). Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.

Προβληματική συμφωνία αντιπροσωπείας

Ο Petrikovics είπε επίσης ότι είχε λάβει την εντολή να λάβει υπόψη την προμήθεια Buwog της RLB Upper Austria στην τιμή πώλησης της ESG. «Δεν είχα ποτέ αυτήν την ανάθεση», είπε ο Thornton, και δεν μίλησε σε κανέναν από το RLB για αυτό.

Ούτε είναι αλήθεια ότι έλαβε μέρος σε έναν τελικό γύρο στις πωλήσεις ESG. « Δεν συμμετείχα εκεί », δήλωσε ο Θόρντον, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη λογιστική του ομίλου Constantia Immofinanz.