3 от най -добрите гел матраци за 2022

Включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Ето нашия процес.

гел матраците съдържат охлаждащ гел в допълнение към пяната от паметта или вискоеластичната пяна. За всеки, който обмисля да купи матрак, гел матраците може да са подходяща опция поради техните поддържащи и охлаждащи свойства.

В тази статия обсъждаме плюсовете и минусите на гел матраците и предлагаме някои от опциите, достъпни за потребители.

Бързи връзки

  • За антимикробен горен слой: Saatva loom & Матрак на листата
  • За доживотна гаранция: Dreamcloud Луксозен хибриден матрак
  • За еко-съзнателни потребители: Елуксен гел памучна пяна матрак

Какво е a Гел матрак?

гел матрак съдържа смес от гел и пяна от паметта. Гелът работи за абсорбиране и извличане на топлина от тялото. Следователно матракът от пяна с гел памет може да осигури по -хладна повърхност за сън.

Производителите са разработили различни начини за включване на гел в матрака. Някои матраци имат смесени или инфузирани гел микрофон в пяната от паметта. Други имат гел слоеве или в близост до повърхността на матрака, или по -дълбоко надолу.

Ползи на гел матрак

Повечето матраци от пяна с памет осигуряват добра опора на тялото и имат ниско движение на движение. Това означава, че когато човек се движи от едната страна на матрака, човек от другата страна остава сравнително необезпокоявани. Ефект. Това също ги прави популярни в подложки за матраци и матраци.

изследванията потвърждават връзка между високите нощни температури и недостатъчния сън. Друго проучване установи, че по -високите температури водят до намаляване на качеството и продължителността на съня и правят съня по -плитък. Следователно гел матраците могат да помогнат на човек да получи по -качествен сън.

Някои предимства на гел матрака включват:

  • Ефектът на охлаждане
  • Облекчаване на налягането
  • Доброто тяло и гръбначна опора
  • Добавен комфорт

Поради техния ефект на охлаждане, гел матраците могат да бъдат по -подходящи за хора, които изпитват нощна пот или Тези, които живеят в по -горещ климат.

лекарства, състояния и други фактори, които могат да причинят нощно изпотяване, включват:

  • Антидепресанти, обезболяващи и стероиди
  • Стрес и тревожност
  • Ниска кръвна захар

Недостатъци на гел матрак

Едно оплакване срещу гел матраци е, че техният охлаждащ ефект се оттегля бързо. В началото може да се почувства освежаващо готино, но тъй като гелът провежда топлина от тялото на човек, става топло и остава топло.

гел-фуам матраците се състоят от синтетични материали и обикновено включват полиуретанова (PU) пяна. PU пяна и други химикали, които производителите използват в гел-фоб матраци, излъчват различни нива на летливи органични съединения (ЛОС). Когато се вдишат, ЛОС могат да имат определени неблагоприятни ефекти върху здравето.

Хората могат да търсят матраци със сертификат Certipur-US, който предава, че тяхното производство не включва вредни химикали и че имат ниска емисия на ЛОС.

Някои недостатъци на гел матрак включват:

  • Кратко траен ефект на охлаждане
  • Синтетични материали
  • По -високи нива на ЛОС, отколкото в Някои органични матраци
  • По -малко устойчиво производство

Какво да търсят

Преди да купят матрак, хората трябва да решат какви са техните приоритети. Това ще ви помогне да ръководят техните решения за търсене и закупуване. Например, човек може да помисли:

  • Цена
  • Устойчиво производство и материали
  • Сертифициране на Certipur-US
  • Безплатен пробен пробен период Период
  • Републичност

Освен това, човек може да пожелае да разгледа следното в матрак:

хората също могат да искат да вземат предвид своите Позицията на съня, тъй като различните матраци могат да отговарят на различни стилове на сън.

Страничните траверси могат да се възползват от средно-меки до среднофирмени матраци, докато спалните и стомашните траверси могат да намерят средни фирми за твърди матраци по-удобни.

Човек може също да помисли за консултация със здравен специалист за съвет, ако изпитва затруднения със съня или хроничната болка.

Как избираме продукти

Медицински новини днес избира да избере Продукти, които отговарят на следните критерии:

  • Размер: Продуктите се предлагат в различни размери.
  • Гаранции и Политики за връщане: Продуктите Носят гаранции и ясни полици за връщане ES.
  • Медицинска точност и почтеност: Екипът за проверка на MNT гарантира, че производителите не отправят неверни твърдения за избраните продукти.

Научете повече за нашия процес на проверка тук тук..

Някои от най -добрите гел матраци

На пазара се предлагат много гел матраци. По -долу изброяваме три продукта, които хората могат да искат да опитат.

Моля, обърнете внимание, че писателят на тази статия не е опитал тези продукти. Цялата представена информация е чисто базирана на изследвания и правилна по време на публикуването.

Saatva loom & Матрак от листа

за антимикробен горен слой

Производителят на този матрак заявява, че по -високата му ценова точка отразява високото качество на неговите материали и конструкция. Този матрак съдържа 5-килограмова пяна от памет и слоеве с пяна с висока плътност, и двата с гел.

Матракът се предлага в две нива на твърдост-спокойна фирма и твърда-и има антимикробен, ватиран горен слой. Използваните пени имат сертификат Certipur-US и са без вредни химикали.

Saatva loom & Матракът от листа е достъпен за закупуване тук.

Dreamcloud Луксозен хибриден матрак

за доживотна гаранция

Този матрак е с дебелина 14 инча (в) и предлага средно- средно- твърда поддръжка и трансфер на ниско движение. Той има слой от индивидуално обвити намотки, за които производителят казва, че се адаптира към положението на тялото на спящия. По-нататъшните слоеве от пяна от паметта и разрушената с гел мемори добавят мекота и помагат да се създаде охлаждащ ефект.

Този матрак съдържа сертифицирана пяна Certipur-US и не съдържа вредни материали. Той също така се предлага с доживотна гаранция и безплатна пробна версия на 365 нощувки.

Луксозният хибриден матрак Dreamcloud е достъпен за закупуване тук.

Елдукурираният гел панева матрак

За екосъзнателните потребители

Това е опция за тези с по-малък бюджет, които искат екологичен матрак. Състои се от сертифицирана пяна Certipur-US, образуваща 3-инчов горния слой от пяна с гел памет и 7-инчов долен слой от основна пяна.

Производителят доставя матрака, компресиран в кутия, която означава, че може да отнеме няколко часа, за да се разшири. The product comes with a 120-night free trial, so a person can return it if they feel it is not quite right.

SHOP NOW

Alternative mattresses

Gel mattresses are only one of Много опции, налични на пазара. Изследванията показват, че матрак със среднофирма, който може да се самонастройва, е оптимален за насърчаване на комфорта и качеството на съня и правилното подравняване на гръбначния стълб.

Други видове матраци, които хората могат да обмислят, включват:

Пролетни матраци

Пролетният матрак съдържа един или повече слоя метални намотки, които осигуряват подскачащо усещане за леглото. Изолационен материал се увива около всяка намотка, за да я подреждате.

Тези матраци обикновено са някои от най -малко скъпите налични опции.

Матраци с латекс

Тези матраци са естествено Хипоалергенни, тъй като съдържат естествен латекс, получен от дървесния сок. Те също могат да помогнат за разпределянето на телесното налягане по -равномерно в различни позиции на съня.

Научете повече за някои от най -добрите матраци от латекс тук.

Матраци от пяна с памет

памет Пяната постепенно се образува около формата на тялото на човек, лежащ на матрака. Матраците от пяна от памет са популярна опция поради усещането за притискане, което осигуряват. Те са добри за облекчаване на точката на налягане и насърчаване на правилното подравняване на гръбначния стълб.

Традиционната пяна от паметта използва PU вещество, което е гъвкаво, но твърдо. Матраците от пяна с памет могат да съдържат и други слоеве пяна, които могат да осигурят допълнителна опора.

Научете повече за някои от най -добрите матраци от пяна от паметта тук.

хибридни матраци

Хибриден матрак обикновено комбинира пружини със слоеве от латекс, пяна от памет или пяна с гел памет. Хибридът има за цел да комбинира най -доброто от тези други видове матраци и да премахне техните индивидуални проблеми.

Научете повече за някои от най -добрите хибридни матраци тук.

Органични матраци

Тези матраци съдържат екологични материали, като вълна, памук и латекс. Те могат да помогнат на човек да избягва излагането на ЛОС, което може да бъде вредно за здравето и околната среда.

Научете повече за някои от най -добрите органични матраци тук.

Често задавани въпроси

По -долу са някои от най -често срещаните въпроси и отговори за гел матраци:

За кого са най -добрите гел матраци за?

гел Матраците имат охлаждащ ефект, така че те могат да отговарят на хора, които живеят в горещ климат, или тези, които изпитват нощно изпотяване.

Има ли рискове, свързани с гел матраци?

, тъй като гел матраците използват Синтетични материали, може да има риск от излъчващите им ЛОС, които могат да имат неблагоприятни последици за здравето, ако се вдишат.

Хората могат да пожелаят да обмислят матраци със сертификат Certipur-US, тъй като това показва ниски емисии на ЛОС.

Какви са ползите от гел матрак?

гел матраци могат да осигурят подкрепа на гръбначния стълб и тялото, облекчаващо налягането. Основното предимство е техният охлаждащ ефект, който може да помогне на човек да се наслаждава на по -добро качество на съня.

Резюме

гел матраци може да бъде подходящ избор за хора, които търсят комфорт, гръбначна опора и поддръжка и поддръжка и поддръжка на гръбначния стълб и поддръжка и поддръжка на гръбначния стълб и поддръжка на гръбначния стълб и поддръжка на гръбначния стълб и поддръжка на гръбначния стълб и поддръжка на гръбначния стълб и https://harmoniqhealth.com/bg/ поддръжка на гръбначния стълб и поддръжка на гръбначния стълб и поддръжка на гръбначния стълб и поддръжката на гръбначния стълб и поддръжката на гръбначния стълб и поддръжката на гръбначния стълб и поддръжката на гръбначния стълб. охлаждащ ефект. Хората с условия, които причиняват повишаване на телесната температура или нощна пот, могат да предпочетат матраци от пяна с гел памет.

Този тип матрак обикновено е по -скъп от другите опции. Въпреки това, много компании предлагат безплатни пробни периоди, така че човек може да опита матрака, за да види дали това отговаря на техните нужди.

  • Разстройства на съня/съня/безсъние

Медицински новини Днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents