Jautiena taip pat duoda du gramus kreatino už kiekvieną šešiolika uncijų.

Žmonės, kurie gyvena su CFS, dažnai skundžiasi, kad niekada nesijaučia pailsėję. Veikla, kuri kažkada buvo įprasta, tampa ekstremaliais iššūkiais, kurie išvargina kelias dienas. Žmonės gali patarti mankštintis, kad jaustumėtės geriau, o tai gali dar labiau nusivilti, nes tiesiogine prasme esate be energijos. Nusivylimas, nerimas ir depresija pernelyg dažnai siejami su šia prieštaringai vertinama būkle.

Kas sukelia lėtinio nuovargio sindromą?

Nors specifinė šios būklės etiologija tebėra paslaptis, yra daugybė teorijų apie jos etiologiją. Viena populiari teorija teigia, kad CFS atsiranda dėl lėtinės Ebstein-Barr viruso infekcijos (kitaip žinomos kaip virusas, atsakingas už mononukleozę). Kai kurie mokslininkai spėja, kad tai sukelia kandidozė arba daugybinis cheminis jautrumas. Nauji tyrimai rodo, kad CFS gali būti susijęs su giardijos, pirmuonių, sukeliančių skrandžio ligas, poveikiu.

Lėtinio nuovargio sindromo gydymas

Vieno CFS gydymo nėra. Vietoj to, jūsų gydytojas arba sveikatos priežiūros specialistas greičiausiai rekomenduos mitybos pokyčius, miego valdymo metodus, laipsnišką mankštą ir vaistus, kad sumažintų skausmą dėl specifinių simptomų. Depresija yra dažnas CFS rezultatas, todėl gydytojas gali skirti antidepresantų. Holistiniai specialistai gali naudoti tokius metodus kaip akupunktūra, infraraudonųjų spindulių pirtys ir valymo režimai. Jei jums buvo diagnozuota CFS, tikriausiai turėsite išbandyti daugybę gydymo būdų, kad surastumėte jums tinkantį.

Pats chroniško nuovargio sindromo arba CFS egzistavimas netgi ginčijamas kai kuriuose medicinos koridoriuose. Daugelis socialinės sąmonės šaltinių, įskaitant tinklo televizijos programas dar devintajame dešimtmetyje, bandė atkreipti visuomenės dėmesį į sunkią CFS sergančiųjų padėtį. Nepaisant jų pastangų ir CDC patvirtinimo apie būklę, daugelis žmonių, gyvenančių su CFS, yra priversti tai daryti be savo draudimo vežėjų paramos.

Lėtinio nuovargio sindromo draudimas:

Nėra galutinio CFS aptikimo testo ir vieno gydymo, todėl daugelis pelno siekiančių medicinos ir invalidumo draudimo sektorių yra įprasta praktika atsisakyti išmokų CFS aukoms. Jei sergate CFS, jums gali tekti pasiruošti kovoti dėl draudimo apsaugos ir tinkamo gydymo.

Dėl medicinos sistemos požiūrio į CFS pacientai turi būti patys informacijos ir paramos šaltinis. Proaktyvus požiūris į savo būklės supratimą ir aktyvią kovą už savo teises bei veiksmingo gydymo ieškojimas yra geriausias jūsų kelias į priekį.

Šį naudingą įrašą sukūrė happyhealth.net tyrimų organizacija. Ar domitės geriausiu klausos aparatu? Kodėl gi neapsilankius mūsų tinklalapyje, kad sužinotumėte mūsų klausos aparatų įvertinimus.

Išmeskite savo pinigus ant svarų ¦  Ar numestumėte daugiau svorio, jei turėtumėte pinigų? Remiantis neseniai paskelbto tyrimo rezultatais, nutukę žmonės labiau linkę sėkmingai numesti svorio, jei rizikuoja pinigais – konkrečiai savo pinigais ir priedais.

Gauti pinigų numesti svorio?

Tačiau, nors mokslininkai nustatė, kad programa, skirta paskatinti numesti svorio, nes dalyviai rizikuoja prarasti pinigus, jei nepavyks numesti svorio, iš pradžių buvo sėkminga, pasibaigus paskatai svarai vėl augo.

Tyrėjai iš parazitol vaistinese Carnegie Mellon universiteto paskelbė savo naujausio tyrimo rezultatus žurnale „Journal of General Internal Medicine“ [1]. Dalis šio tyrimo pagrindo buvo integruoti elgsenos ekonomiką kaip priemonę pakeisti save naikinančią elgseną. Tyrimo autoriai pažymi, kad elgesio ekonomika apima psichologinių įžvalgų taikymą standartinėje ekonomikoje. Ankstesni trumpesnės trukmės tyrimai parodė, kad finansinės paskatos numesti svorio buvo sėkmingos.

Pačiame tyrime dalyvavo 66 dalyviai, kurie atsitiktinai buvo priskirti vienai iš trijų grupių – kontrolinei grupei ir dviem grupėms, kuriose buvo naudojamas skatinamas svorio metimo modelis. Visos trys grupės gavo dietologo konsultacijas dėl svorio metimo, o dvi intervencinės grupės papildomai naudojo indėlių sutartis. Iš esmės indėlių sutartys leido dalyviams įnešti 3 USD per dieną, o jų indėlius tyrėjai sulygino doleriais už dolerius.

Mėnesio pabaigoje dalyviai pasiekė savo savaitės tikslą numesti 1 svarą svorio ir pasiliks pinigus. Jei jiems nepavyko, jie neteko visų pinigų. Vienos rankos dalyviams buvo pasakyta, kad laikotarpis po 24 savaičių buvo skirtas svorio mažinimui, o kitoje rankoje nebuvo jokio skirtumo.

Po 32 savaičių abiejų intervencinių grupių svorio netekimas nesiskyrė – abi numetė vidutiniškai 8,7 svaro. Priešingai, kontrolinė grupė numetė vidutiniškai tik 1,17 svaro.

Praėjus 36 papildomoms savaitėms po tyrimo intervencijos laikotarpio pabaigos, tyrėjai nustatė, kad svorio metimo skirtumai tarp skatinamųjų grupių ir kontrolinės grupės nebebuvo reikšmingi. Abi skatinamos grupės atgavo didžiąją dalį svorio, kurį buvo numetusios anksčiau.

Vienas aspektų, kurį tyrimo autoriai priskyrė skatinamų grupių sėkmei, buvo atsisakymo nuo nuostolių principas. Tiesą sakant, tai yra tema, apie kurią ilgai diskutuojama knygoje:  Sway:  The Unresponsible Pull of Irrational Behavior, Ori Brafman. Trumpai tariant, nenoras nuostolių gali būti labai stipri motyvuojanti jėga.

„Šis tyrimas prisideda prie skatinimo sistemų, pagrįstų elgesio ekonomika, veiksmingumo, skatinant svorio metimą, įrodymų. Intervencija buvo sukurta siekiant pasinaudoti keliais elgesio ekonomikos nustatytais poveikiais, įskaitant pernelyg didelį optimizmą ir nenorą prarasti. Žmonės linkę pernelyg optimistiškai nuspėti savo svorio metimą; todėl, kai mėnesio pradžioje buvo paprašyta skirti pinigų svorio metimui, dauguma dalyvių taip ir padarė. Tada, atlikus indėlį, atsisakymas prarasti buvo naudojamas motyvuoti numesti svorio, nes dalyviai nenorėjo prarasti įneštų pinigų. Galiausiai, remiantis moksliniais tyrimais, rodančiais, kad net nedideli apdovanojimai ir bausmės gali turėti didelę skatinamąją vertę, jei jos atsiranda nedelsiant, dalyviai gavo greitą grįžtamąjį ryšį.

Grįžtant į realų pasaulį, pinigų svorio metimui gali pasiūlyti dideli darbdaviai arba draudimo planai

Nuorodos:

John LK, Loewenstein G, Troxel AB, Norton L, Fassbender JE, Volpp KG. Finansinės paskatos ilgesniam svorio metimui: atsitiktinis, kontroliuojamas bandymas. J Gen Intern Med. 2011 sausio 20 d.

Ne visi maisto produktai yra lygūs. Kai kurie meniu elementai tiesiog atneša daugiau ant mitybos stalo nei kiti. Pasirinkę tinkamus maisto produktus, kuriuos norite įdėti į savo lėkštę, galite padidinti savo raumenų stiprinimo tikslą.

Kiaušiniai

Devintajame dešimtmetyje kiaušiniai sulaukė didelio reputacijos. Kiaušiniai vėl palaikomi ir laikomi vienu tobuliausių Motinos Gamtos maisto produktų. Palyginti su kepsniu lėkštėje, kiaušiniuose yra mažiau kalorijų ir daugiau biologinių baltymų.

Kiaušiniai yra puikus baltymų šaltinis, nes juose yra 9 nepakeičiamos aminorūgštys. Nepakeičiamos aminorūgštys yra tos, kurių jūsų kūnas negali susintetinti, todėl vienintelis jų šaltinis yra jūsų mityba. Tai reiškia, kad galite valgyti mažiau kiaušinių ir taip pat sustiprinti raumenų formavimąsi. Kiaušinis taip pat suteikia daugybę kitų vitaminų ir mineralų.

Be nepakeičiamų aminorūgščių, kiaušiniuose taip pat yra geležies, vitaminų A, D, E, B12 ir folio rūgšties. Gerai, kad juose gausu vitaminų, tačiau juose taip pat yra liuteino ir zeaksantino, kurie padeda išvengti kataraktos ir geltonosios dėmės degeneracijos. Kiaušiniuose esantis selenas gerai veikia kartu su vitaminu E kaip antioksidantais, kad apsaugotų nuo audinių irimo. Kiaušiniuose randamas cholinas vaidina svarbų vaidmenį smegenų veikloje.

Migdolai

Kai traškumo pabaisa beldžiasi į jūsų duris, eikite pro traškučius ir pasiekite migdolų. Dvi saujos migdolų per dieną gali susidoroti su poreikiu užkandžiauti ir sustiprinti raumenis. Migdoluose yra daug alfa-tokoferolio vitamino E.

Šio tipo vitaminą E organizmas pasisavina geriausiai. Vitaminas E yra galingas antioksidantas, kovojantis su laisvaisiais radikalais, kuriuos gali susidaryti sunkios treniruotės. Kuo mažiau laisvųjų radikalų daro žalą, tai reiškia, kad jūsų raumenys gali greičiau atsigauti ir vėl pradėti kurti.

Migdolai gali apsaugoti jūsų smegenis ir kūną. Vienas Amerikos medicinos asociacijos žurnalo atliktas tyrimas parodė, kad vyrai, kurie vitamino E gavo iš maisto šaltinių, rečiau sirgo Alzheimerio liga. Šių tiriamųjų rizika sumažėjo 67%, palyginti su kitais vyrais, kurie vartojo mažiausiai vitamino E [1].

Žuvies taukai

Jei norite ko nors žuvies prie savo dietos, gaminkite lašišą. Omega-3 riebalų rūgštys stabdo baltymų skilimą, kuris įvyksta po treniruotės, o lašišos turi daug. Tai pagerina bendrą raumenų atsigavimą. Kad užsiaugintumėte raumenis, turite kaupti naujus baltymus greičiau, nei jūsų kūnas gali suskaidyti jau turimus baltymus.

Omega 3 taip pat yra diabeto ir širdies ligų gynėjas. Naujausios rekomendacijos, kaip apsisaugoti nuo širdies ligų, apima vieną porciją riebios žuvies (200–400 mg) du kartus per savaitę arba papildą, kuriame yra 900 mg EPA+DHR [eikozapentaeno rūgšties (EPA) ir dokozaheksaeno rūgšties (DHR)], ir valgyti turtingą maistą. alfa-linolo rūgštyje [2].

Jogurtas

Jogurtas gali atrodyti kaip jauniklių maistas, bet vaikinai turėtų įtraukti jį į savo mitybą, jei nori paskatinti raumenų vystymąsi. Jogurtas yra puikus baltymų ir angliavandenių mišinys. Šis gana paprastas maistas gali padėti raumenims atsigauti ir augti po treniruotės.

Praleiskite becukrių veislių ir rinkitės įprastą jogurtą su vaisiais. Papildomi angliavandeniai, gaunami iš papildomų vaisių, padidins insulino kiekį kraujyje. Tai užkerta kelią baltymų skilimui po treniruotės.

Jogurte yra konjuguotos linolo rūgšties. Kai kurie tyrimai rodo, kad šie riebalai padeda sumažinti bendrą kūno riebalų kiekį. Jogurtas yra vienas iš nedaugelio maisto produktų, kuriuose natūraliai yra šių specializuotų riebalų.

Jautiena

Nieko nėra vyriškesnio ir geresnio už didelį gabalėlį jautienos. Šiame baltymų gabalėlyje taip pat yra geležies ir cinko, kurie yra svarbios raumenis stiprinančios maistinės medžiagos. Jautiena taip pat duoda du gramus kreatino už kiekvieną šešiolika uncijų. Kreatinas suteikia energijos, reikalingos raumenų auginimo geležies siurbimui.

Ne visi jautienos gabalai suteiks jums tokį supjaustytą raumenį, kokio ieškote. Ieškokite liesesnių kirpimų, pavyzdžiui, apvalių ar nugarinės. Plonesni gabalai vis tiek suteikia maistingų medžiagų be kalorijų pertekliaus. Jautienoje taip pat yra daug seleno, kuris gali padėti išvengti prostatos vėžio.

Alyvuogių aliejus

Į pulką įpylus šiek tiek alyvuogių aliejaus, taip pat padidės raumenų masės vystymasis. Kūnas turi ląstelinį baltymą, vadinamą naviko nekrozės faktoriumi-a. Šis nemalonus mažylis yra atsakingas už raumenų irimą, susijusį su raumenų nykimu ir susilpnėjimu [3].

Alyvuogių aliejuje esantys mononesotieji riebalai neleidžia tai įvykti. Alyvuogių aliejuje taip pat yra daug vitamino E, kuris kovoja su laisvaisiais radikalais. Rinkitės ypač grynas veisles, nes jose yra didžiausia vitamino E koncentracija. Kai kurie dalykai gyvenime yra geresni, kuo švaresni.

Alyvuogių aliejus ne tik padeda vystytis raumenims, bet ir turi papildomų privalumų. Alyvuogių aliejus siejamas su sumažėjusia širdies ligų, gaubtinės žarnos vėžio, diabeto ir osteoporozės rizika. Alyvuogių aliejaus naudojimas mėgstamam maistui ruošti gali padėti jums augti ir ilgai tęstis.

Vanduo

Žmonės linkę pamiršti, koks svarbus žmogaus organizmui yra vanduo. Kai dirbate su sistema, kurią sudaro 80% vandens, net 1% lašas gali sukelti problemų. Šveicarijos mokslininkai nustatė, kad tinkama hidratacija padidino riebalų praradimą, o dehidratacija prisidėjo prie raumenų irimo [4]

Sunku žinoti, kiek vandens prarandate treniruodamiesi. Pasverkite save prieš pradėdami savo rutiną ir dar kartą, kai baigsite. Išgerkite 20–24 fl uncijas už kiekvieną svarą, kurį, pasak svarstyklių, nukritote.

Vanduo yra naudingas visiems raumenims, bet ypač širdžiai; visų svarbiausias raumuo. Loma Lindos universitete atliktas tyrimas apžvelgė vyrus, kurie kasdien išgerdavo penkias ar daugiau aštuonių uncijų stiklinių vandens. Šiems tiriamiesiems buvo 54% mažesnė tikimybė patirti širdies priepuolį nei panašiems, mažiau hidratuotiems vyrams.

Remiantis „Nutrition Review“ paskelbtu tyrimu, vanduo taip pat gali atlikti svarbų vaidmenį skatinant svorio metimą ir nutukimo mažinimą.

Kava

Paskutinis maistas, galintis palaikyti raumenų veiklą, yra kava. Daugelis žmonių negali veikti be kasdieninio Džo sukrėtimo. Tyrimo apžvalgos tyrimas, paskelbtas „Journal of Strength and Conditioning research“, padarė išvadą, kad 6 iš 11 apžvelgtų tyrimų kofeino nurijimas žymiai pagerino atsparumo lavinimą [5]. Tačiau jie perspėjo, kad kofeino nurijimas taip pat gali sukelti dehidrataciją ir sumažinti našumą.

Sunkioji atletika yra anaerobinė veikla, tai reiškia, kad jai nereikia deguonies. Papildomas kavos smūgis turėtų padėti išstumti daugiau pakartojimų.

Kai kurie Harvardo tyrimai parodė, kad kavą geriantiems žmonėms tikimybė susirgti Parkinsono liga sumažėja 30%. Tai buvo lyginama su negeriančiais kavos. Galbūt norėsite atsisakyti šio maisto, jei žinoma, kad jūsų kraujospūdis yra aukštas. Papildomas kofeinas gali būti sunkus ir taip sunkiai dirbančiam stulpeliui.

Raumenų masės auginimas nevyksta vien mankštinantis. Valgydami tinkamą maistą, galite padaryti didelį skirtumą. Svorių kėlimas gali sukelti įtampą raumenims, todėl svarbu šias ląsteles pagyvinti maistu, kuriame gausu maistinių medžiagų. Įtraukę į savo racioną šiuos aštuonis galingus maisto produktus, galite sukurti norimą raumenų masę.

apie autorių

David Kelly yra sportininkas mėgėjas ir mėgsta rašyti straipsnius vyrų sveikatos ir kūno rengybos temomis (vigrxplus.theymen.com/fitness-and-sex-life/). Išlaikyti fizinį aktyvumą svarbu ne tik tokiems sportininkams kaip aš, bet ir visiems vyrams. Sritys, kuriose kūno rengyba gali pagerinti gyvenimo kokybę, yra begalė. Savo tinklaraštyje stengiuosi aprėpti keletą vyrų problemų, įskaitant kūno rengybą ir mankštą.

Nuorodos:

JAMA. 2002;287:3223-3229. Curr gydymo parinktys Cardiovasc Med. 2010 m. rugpjūčio mėn.;12(4):365-80. J Agric Food Chem. 2010 m. vasario 24 d.;58(4):2246-52. European Journal of Clinical Nutrition (2003) 57, 2 priedas, S69 „S74. doi:10.1038/sj.ejcn.1601904 J Strength Cond Res. 2010 m. sausis;24(1):257-65.

Aromatizuotas tofu skonis puikus, tačiau pirktas tipas dažnai būna per daug riebalų ir druskos, kad būtų tikrai sveikas “, be to, jis brangus. Tačiau taikydami „pasidaryk pats“ metodą galite prižiūrėti savo piniginę ir juosmens liniją bei sukurti savo unikalų skonį. Galima sukurti begalę veislių: azijietiškas – kaip šiame recepte, ispaniškas (rūkyta paprika, česnakas, džiovintų svogūnų milteliai), graikiškas (džiovintas raudonėlis, evoo ir raudonojo vyno actas – puikus fetos sūrio pokytis) ar net amerikietiškas ( BBQ padažas!). Pagalvokite apie virtuves, kurių trokštate, ir paskleiskite pagrindinius skonius savo tofu. Nes, pripažinkime, tofui reikia visos pagalbos.